Kórus

"Örvendezzetek Istennek, a mi erősségünknek; ujjongjatok a Jákób Istenének! Dalt zengjetek és dobot pergessetek, gyönyörű hárfát cziterával együtt." (Zsoltárok 81, 2-3)


ÉNEKKARI PRÓBÁT KEDDENKÉNT 18:30 ÓRÁTÓL TARTUNK A GYÜLEKEZETI TEREMBEN! Szeretettel hívunk és várunk minden énekelni vágyó régi- és új Testvért!


Egy kis kedvcsinálóként, bátorításként álljon itt egy rövid beszámoló a kórusvezető, Balog Csenge Noémi tollából:
2010-ben a kórus egy nyári hétvégét Balatonszemesen, a Gyülekezet kis nyaralójában töltött el azzal, hogy minél több új művet megtanuljon, melyekkel hazatérve majd szolgálhat. Egy ilyen szolgálati lehetőség volt, a szeptember 12-i Hálaadó vasárnap, amikor is azért adtunk hálát, mert a templom a nyár folyamán teljesen megújult.
Gyakorlatilag ettől a vasárnaptól kezdve szolgálunk együtt most már több mint 1 éve. Attól a vasárnaptól kezdve csütörtökönként voltak a próbák minden este. Úgy igyekeztünk válogatni a műveket, hogy azok illeszkedjenek az ünnepi Istentiszteletekhez. A körülbelül 15 fős kis csapat lelkesen járt hétről hétre a próbákra. Minden alkalmat egy kis csendességgel kezdtünk (kezdünk most is) és zártunk (zárunk most is): Emi néni olvas fel minden próba elején egy kis szakaszt a Bibliából (általában a Bibliaolvasó kalauz szerinti valamelyik igét), és imádkozik; a próbát is imádsággal zárjuk le. Ez alatt az idő alatt többen csatlakoztak még a kórushoz, vagy pedig épp-tanulás, munka miatt- sajnos, nem tudnak (rendszeresen) járni.
Szolgált a kórus ökumenikus sorozaton, gyermekkarácsonyon, karácsonyi ünnepi istentiszteleten, úrvacsorák alkalmával, keresztelőkön, virágvasárnap, nagypénteken, húsvétkor, énekkari találkozón, konfirmáltak hálaadó vasárnapja alkalmával. Június 18-19-én Hosszúpályiba mentünk, ahol egy nagyon szép, áldott szolgálatot tett a kórus.
A nyár folyamán nem tartottunk próbákat. Szeptember 9- én az előző évi „hagyomány”- hoz hűen, elmentünk Balatonszemesre egy hétvégére. A nyári hétvégén részt vettek olyan szolgálatkész testvérek, akik szívesen elkísértek bennünket, és segítettek például az étkezést megoldani.
Ez év szeptemberétől keddenként tartjuk a próbákat délután 6 órától. Nagyon jó azt látni - és hálás a szívem ezért -, hogy kész a kórus akár egy héten többször is próbálni, csakhogy a szolgálat még szebb legyen. Hála legyen mindezért az Úrnak!