Női bibliaóra

"Derék asszonyt kicsoda találhat? Mert ennek ára sokkal felülhaladja az igazgyöngyöket... Csalárd a kedvesség, és hiábavaló a szépség; a mely asszony féli az Urat, az szerez dicséretet magának!"
(Példabeszédek 31, 10.30.)


Több mint négy éve már, hogy gyülekezetünkben elindult a női bibliaóra, ahol MINDEN HÓNAP UTOLSÓ CSÜTÖRTÖK ESTE 20.00 ÓRAKOR egybegyűlnek azon lányok és asszonyok, akikben ég a vágy, hogy találkozzanak az Úr Istennel, na és persze egymással is. Sokan úgy vélik – legfőképpen a férfiak és a férjek táborában –, hogy itt csupán pletyka folyik. El kell, hogy oszlassam e téves nézeteket, ez nem így van. Itt elsősorban a lelkieken, Isten igéjén van a hangsúly, majd utána pedig mindazon, ami hozzá tartozik a keresztyén ember életéhez.
Szeretettel várjuk gyülekezetünk mindazon nőtestvéreit, akik szeretnének a hónap utolsó csütörtök estéjén elcsendesedni, feltöltekezni, vidám testvéri közösségben lenni!


Egy résztvevő szemével:
Miért is jó nekünk a női bibliaóra? Úgy érzem egy láthatatlan kötelék fűz össze bennünket, akik szívesen jövünk ezen alkalmakra. Jó tudni egymásról, örömeinkről, bánatainkról. Mindig feltöltődöm, erősebbnek érzem magam egy ilyen csütörtök este után.
Teljesen más, természetesebb itt az ige hallgatása, befogadása, szemben azzal, amit otthon egyedül átérzek.
Úgy érzem, felejthetetlen élményeim közé fog tartozni az az első/második közös imádságunk, csendességünk, amit egy ilyen alkalmon éltem meg. Úgy éreztem a hosszú csönd után, köztünk van az Úr, és várja, hogy én is szóljak hangosan Őhozzá. Biztat arra, mondjam el amit érzek. Ez a megfoghatatlan, felemelő érzés szinte mindig megkoronázza ezen találkozásokat.
Egyszerűen jó érzés olyan emberekkel lenni, akikből árad a mérhetetlen elfogadó szeretet.
Hálát adok az Úrnak azért, amiért immár 7. éve idevezetett ehhez a gyülekezethez, ahol szeretettel, tárt karokkal fogadtak be bennünket.
(Némethné Bartha Éva)