Baba-mama kör

"A kis gyermek pedig növekedék, és erősödék lélekben, teljesedve bölcsességgel; és az Istennek kegyelme vala ő rajta." (Lukács 2,40)

Gyülekezetünkben 11. éve, hogy a hétköznapok egyik délelőttjén (HÉTFŐN 10 ÓRÁTÓL) benépesedik a gyülekezeti terem. A foglalkozás sokszínű... Kötetlen beszélgetéssel kezdünk, majd éneklés-mondókázás következik. Lelkes, örökifjú Ilike nénink (aki zenetanár) jóvoltából lehetőség nyílik különböző hangszerek megismerésére, kipróbálására, a ritmusérzék fejlesztésére.
"Szívem csendben az Úrra figyel, ki segít..." - csendül fel ezután az ének, ami imádságra hív. Ezután lelkünk táplálására az ige szava szól - a gyermekek hangerejéhez képest, hol halkabban, hol hangosabban :-). Ezután egy irányított beszélgetés veszi kezdetét, amelynek témái sokszínűek. Család, egészség, mesék szerepe, ünnepek, kistestvér érkezik... A beszélgetés ideje alatt a kicsik lefoglalják magukat a játszószőnyegen.
Sokan állítjuk, hogy igen jó együtt gondolkodni, épülni/tanulni mások példájából, megerősítést nyerni a jelenlévők szavaiból.
Vidám, áldott, tartalmas együttlét ez, amire szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt!

Alábbiakban az első baba-mama körösök egyikének lelkes beszámolóját olvashatjuk:
"…babalyukba…énekejni! – vagyis: Menjünk a babaklubba énekelni! A 2 éves Lackó nógatta így egyik szerda reggel az anyukáját. Bizony, ilyen egérlyukká-babalyukká változik a gyülekezeti terem hétfő délelőttönként: nagy szőnyegek borítják, rajta otthon már megunt játékok, 10-15 kisgyerek az anyukájával, az asztalon tea, alma, mazsola.
Hetedik éve működik a gyülekezetben a Baba-Mama Kör, melynek induló mottója: Isten ajándéka a gyermek. Valóban, elsősorban nekik-róluk szólnak ezek az alkalmak, együtt mondókázunk, bábozunk, táncolunk, énekelünk. Közben a kicsik egymással is barátkoznak, alig várják, hogy találkozhassanak. Fontosnak tartjuk, hogy ez lehet az egyik első közösség a gyerekeink életében, így mire bölcsödébe, óvodába kerülnek, már sok mindent tudnak a közösségről, az együttjátszásról. Csodálatos látni azt is, ahogy az izgő-mozgó apróságok maguktól elcsendesednek és áhítattal figyelnek, amikor megszólal az imádság előtti ének.
De nagy szükségünk van ezekre a találkozásokra nekünk, anyukáknak is. Kimozdulhatunk egy kicsit otthonról, tanulhatunk, ötleteket lesünk el egymástól – melyik az igényes és jó mesekönyv, zene, bábelőadás. A gyerekprogramok utáni irányított beszélgetésekben pedig olyan témák kerülnek sorra, amelyek mindannyiunkat foglalkoztatnak: a házastársi kapcsolat, gyereknevelési kérdések, az óvodaválasztás szempontjai. Beszélgetünk ünnepeinkről, lelki életünkről is. Hisszük, hogy ezek a beszélgetések és kapcsolatok megerősítenek bennünket a hétköznapokban, és ezáltal családjaink harmóniájához is hozzájárulhatnak. Igyekszünk olyan alkalmakat, kirándulásokat is szervezni, ahova az apukák és a nagyobb testvérek is bekapcsolódhatnak.
Sok szeretettel várunk tehát minden kisgyereket 0-3 éves korig az édesanyjával vagy édesapjával HÉTFŐKÉNT 10 órától a gyülekezeti teremben."